Felix Hess overleden
_AW_20191201-01 (1) (1)

Met leedwezen vernamen bestuur en vrijwilligers van Kunstlievend Genootschap Pictura het overlijden van Felix Hess. Hess was natuurkundige en kunstenaar. Dit voorjaar ontving hij uit handen van de Tsjechische minister van Cultuur een oorkonde en een en medaille vanwege de schenking aan de National Gallery in Praag van zijn collectie Japanse Zen-schilderingen.
Er is onlangs nog gesproken met Hess over een expositie van hem samen met kunstenaarscollectief WERC. Naar verwachting zal die volgend jaar te zien zijn bij Pictura.

Op de hoogte blijven?

Meer nieuws

Italië-project

We doen hierbij een oproep aan kunstenaars die zich nauw verbonden voelen met Italië en de Italiaanse cultuur om zich te melden bij Pictura. Later

Popposters VERA tijdens Eurosonic

Tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival (ESNS) zijn in het kader van de European Poster Explosion bij Pictura zeefdrukposters en prints te zien van de VERA Artdivision.

Ontmoet de kunstenaars op 18 december

In het kader van de tentoonstelling Was Übrig Bleibt is er op zondag 18 december een ontmoeting met de deelnemende kunstenaars. De bijeenkomst begint om 15.30 uur.