expOOST op zaterdag 24 september
expoost logo

expOOST 2022

24 september, 12.00 – 17.00 uur
Pictura is een van de deelnemers van expOOST.

Een expeditie langs beeldende kunst in Binnenstad Oost van Groningen.
Ontdek verrassende kunst op bijzondere plekken!
In Forum Groningen is op de begane grond, bij de Groene X, een speciaal expOOST informatiepunt.Hier is een kleine presentatie van alle 8 deelnemers en een flyer met route verkrijgbaar.

De deelnemers van deze editie van expOOST zijn

1. Forum Groningen

Nieuwe Markt 1

www.forumgroningen.nl 

Beeldende kunst in het Forum Groningen? Jazeker! 
En soms op plekken waar je als bezoeker zelden komt of waar je makkelijk aan voorbij loopt! 
Tijdens Expoost nemen we je mee op ontdekkingstocht langs Wervel, een 20 meter lang LED-sculptuur gemaakt door Nicky Assman, het werk ‘Ik zocht Groningen en vond een Kroonluchter’ van Albert Geertjes en een tegelmozaïek van keramisch kunstenaar Anno Smith. 

Ga naar www.forumgroningen.nl/expoost voor meer informatie en het aanmelden voor de rondleiding.

2. Studio Wilma Vissers

Sint Walburgstraat 24

https://www.facebook.com/studiowilmavissers

Studio Wilma Vissers toont tijdens ExpOOST 30 tekeningen gemaakt door verschillende kunstenaars uit Nederland en België. Deze tekeningen zijn uiteenlopend van formaat en karakter.
De fascinatie voor het tekenen als fenomeen is wat deze kunstenaars bindt.
Dit project is een vervolg op een expositie van de Drawing Box in december 2021, waarin 450 tekeningen van makers uit hele wereld werden getoond op verschillende locaties.

3. Pictura

St-Walburgstraat 1 

www.pictura-groningen.nl  

Met een selectie van werken van afgestudeerden van Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in 2022. Schilderijen, objecten, fotografie, video-installaties etc.

Kunstenaars: Gemma Carson, Stefan Dobrinksi, Man Pan Lau, Maaike Meindertsma, Maja Moorman, Abiha Naderi, Jildau Nijboer, Gaia Octoia, Martina Priehodova, Paula Rönnau, Christina Stavrou, Julie Tuinman, Paul Verheul, Maarten Wijbenga

4. SiO2  glas


Oudeweg 20
www.sio2glas.nl 

In het glasatelier bevindt zich de gelegenheids-galerie van Jakobine  & Hein.
Naast hun nieuwe werk zijn er glasobjecten van John de Wit. USA Cultusbay Studio.

5. Galleria Unexpected

Schuitendiep 47

www.galleriaunexpected.com 

Expositie ‘Beyond Frontiers 2″: Wij, 9 kunstenaars – en niet de eerste de beste! – uit Litouwen, Polen, Roemenië, Moldavië, Armenië en Nederland, voelen ons sterk genoodzaakt om visualisaties te tonen van onze verbijstering over de wrede ongerechtvaardigde invasie van Rusland Oekraïne en van onze zorgen over de rampen van de oorlog als een dringende oproep om onontbeerlijke en blijvende aandacht.”

6. galerie with tsjalling:

Kostersgang 26a

www.withtsjalling.nl 


In galerie with tsjalling: is de solotentoonstelling ‘Renze Dijkema Walks the Coast’ te zien. Zoals de titel zegt wandelt de kunstenaar langs de kust. Om de zoveel tijd maakt hij een foto van wat voor hem ligt, waar hij naartoe wandelt. De horizon in het midden van het beeld, het water rechts en het land links. Deze foto’s zijn de basis voor de schilderijen in deze expositie. Te zien van 27 augustus t/m 1 oktober.

7. SIGN
Winschoterkade 10
www.sign2.nl

‘WEARABLES’ is een project over textiel, props, kleding, pakken, voorwerpen, gezien als lichaams extensies en sociale handreikingen naar het maatschappelijk randgebeuren.
De creaties worden ingezet als uitgesproken communicatiemiddel, zowel binnen als buiten.
Performen, interveniëren, ‘kritisch advertisement’ en interacties kunnen daarbij aan de orde komen.
In SIGN & elders: Aura Rendon Benger, Jos Jacob & Nina Iggy, Rowan van As, Smila Zinecker, Cleo Veldman. 

8. Kunstpunt

Trompsingel 27a

Bij Kunstpunt is een solotentoonstelling van Merel Wendt te zien: Pfand, een collectie Berlijnse flessen in verschillende vormen. Van keramiek tot tekeningen, litho’s en zeefdrukken. Merel Wendt geeft deze middag een doorlopende workshop zeefdrukken met sjablonen. Daarnaast is het project The Wall in volle gang; op de 200m2 grote muur van de zaal van Kunstpunt is een enorme muurschildering in wording.

Op de hoogte blijven?

Meer nieuws

De zomer bij Pictura

Tot en met juli is Pictura nog gewoon open tijdens de zomermaanden. Van 22 juli t/m 31 kent Pictura een zomersluiting, maar tot die tijd

Guitar Bizarre treedt op in Pictura

In 2021 hebben de gitaristen Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan het innovatieve gitaarduo Guitar Bizarre opgericht. Hendrik Jan staat aan de basis