"Wås übrig bleibt"
groepstentoonstelling
19 november t/m
31 december, 2022
pictura site 1660x1480
In het kader van de tentoonstelling Was Übrig Bleibt is er op zondag 18 december een ontmoeting met de deelnemende kunstenaars. De bijeenkomst begint om 15.30 uur. Wees welkom! Aanmelden is niet nodig.

18 nov t/m 31 dec

Wås übrig bleibt

Roud is des, wås übrig bleibt

Wann’s d’Haud åbziagst vo ålle Leid

Und auf oan Schlåg sa’ma dann ålle gleich

Wann d’Sunn auf d’Wiesn scheint

(Dreiviertelblut)

Vanaf 18 november t/m 31 is bij Pictura de groepstentoonstelling “Was übrig bleibt”, te zien met het werk van elf vrouwelijke fotografen, waarvan één kunstenaarsduo.

Pandemie. Droogte. Klimaatverandering. Polarisatie. Wantrouwen. Desinformatie. Complottheorieën. Overconsumptie. Oorlog. Het is zomaar een greep uit een groot aantal menselijke factoren dat onze werkelijkheid beïnvloedt en zelfs blijvend verandert. We moeten we ons leren verhouden tot deze nieuwe, soms onstuimige, realiteit. Hoe houden we stand als alles kapot lijkt te gaan? Zijn er nog verhalen, dromen, idealen om na te streven? Wie zijn we, hoe reageren we en waar gaan we naartoe?

De tien vrouwelijke kunstenaars die zich in deze expositie verbinden onder de titel “Was übrig bleibt” zoeken stuk voor stuk naar een fundament, een bron waaruit ze kunnen putten om in verbinding te blijven met het leven. Ze pellen zoveel mogelijk lagen af om te ontdekken wat er uiteindelijk overblijft. Fotografie is hun gemeenschappelijke basis, al wijken sommigen daar behoorlijk ver vanaf.

De tien kunstenaars die deel uitmaken van de expositie “Was übrig bleibt” zijn:
Dorota Marcinkiewicz, Elsa Parant, Gosia Kaliściak, Hanna Snijder, Jasmijn Duterloo, Johanna von Oldershausen, Maria Dabrowski, Mariëlle Gebben, Monique Baan, Paulien Menzel & Karlijn van Diepen.

Ontmoet de kunstenaars

In het kader van de tentoonstelling Was Übrig Bleibt is er op zondag 18 december een ontmoeting met de deelnemende kunstenaars. De bijeenkomst begint om 15.30 uur. Wees welkom! Aanmelden is niet nodig.