Walter Pachler
All = Well
29 oktober t/m
10 december, 2017
pachler

De Zon: 1 miljoen keer de aarde in grootte. Nog geen pixel puntje licht binnen een ronde roterende schijf van miljarden Zonnen.

Diep vanuit de zonnekern; een nucleair exploderende plasmabol, die door zijn eigen massa en zwaartekracht bij elkaar wordt gehouden. De energie die bij dit proces vrijkomt ontvangen wij iedere dag weer als zonlicht.

Op perfecte afstand verwarmt het zonlicht de aarde voor vloeibaar organisch leven. Water stoomt op tot dynamische wolken, waarna het weer als regen over het land wordt verspreid en het overtollige water terug stroomt naar haar bron.

Plant-vormen gaan er spontaan van groeien, zetten zonlicht om in zuurstof en voeding voor alle levende wezens.

Het hart pompt zuurstof rond naar iedere levendige cel. Voedsel dat we tot ons nemen wordt omgezet in passende bouwstenen voor het welzijn van de meest geavanceerde organische machine, het menselijke lichaam.

Het podium in ons bestaan wordt ieder moment intelligent voor ons mensen verzorgd. Al draaiend om de zon, roteren we gezamenlijk met het gehele zonnestelsel in een gigantische cirkel rondom het centrum van de Melkweg.

Het universum lijkt zich te manifesteren in perfecte geometrische harmonie waarin het ritme en de vorm van de oneindige cirkel centraal staat.

Deze onderliggende intelligentie ondersteunt oneindige diversiteit, en ook wel contrast. Licht en donker gaan hand in hand, gezamenlijk in harmonie. Van hemelse, paradijselijke stilte, tot destructieve explosies. Alles bevat zo zijn eigen schoonheid en functie in één harmonieus geheel.

‘All = Well’ is de eerste solo expositie van Walker Pachler.

Met tekeningen en schilderingen van voornamelijk groot formaat. Gecreëerd met verschillende technieken als potlood, pastel, stift, houtskool, acryl met penseel en airbrush op papier en canvas.

Met zijn werk wil Walker de lichtheid van de realiteit zichtbaar maken, de onderliggende stilte, harmonie en intelligentie van het moment. Of anders gezegd; de goddelijkheid van het alledaagse bestaan.

De expositie wordt geopend op zondag 29 oktober om 16.00 uur door Marrit Koopmans.

www.walkerpachler.com