Kunstenaarsvereniging AKKA
De klassieke zomer
23 juli t/m
13 augustus, 2017
akka

AKKA! Dé vereniging voor figuratie en realisme exposeert in dé Galerie van Groningen. Het Kunstlievend Genootschap Pictura, de oudste Galerie van Groningen ontvangt AKKA, de jongste telg in de rij van kunstenaarsverenigingen. Eind 2016 opgericht voor Alumni van de Klassieke Academie, heeft de vereniging al een indrukwekkende rij van exposities gerealiseerd, met nu als hoogtepunt de zomerexpositie van Galerie Pictura. 37 kunstenaars exposeren hier hun werk, waarvan de meesten AKKA-lid. Hun werk wordt geflankeerd door de kunst van enkele van hun leermeesters. Bijzonder om te zien waar en hoe de kunstenaars van AKKA het pad van hun docenten hebben bewandeld, of juist een geheel eigen stijl hebben ontwikkeld.

AKKA staat voor Alumni Kunstenaars Klassieke Academie. Alle AKKA-leden zijn opgeleid en ‘opgevoed’ aan de Klassieke Academie in Groningen en staan voor traditie en het vakmanschap, maar worden evenzeer gedreven tot vernieuwing in de kunst. AKKA gelooft in de kracht van de kunst en in de noodzaak van de kunst in onze maatschappij. Deze passie voor de kunst verbindt de AKKA-leden. Door het onderlinge contact wordt het creatieve proces gestimuleerd. De resultaten zijn er naar, AKKA wil de wereld graag laten zien hoe sterk en divers het werk van de leden is.

De expositie wordt op zondag 23 juli om 16.00 uur door Kunsthistorica Ellen van der Vecht, docente aan de Klassieke Academie, geopend.

Deelnemende kunstenaars
Randolph Algera, Lammy Alkema, Arnold Assink, Marleen Bakker, Janneke van den Berg, Tim Blaauw, Ada Brokaar, Henry Dijkhoff, Saskia Dingelstad, Marian Gerrits, Mineke Gravers, Tom S Hageman, Peter Hartwig, Martin Huitsing, Jolanda Kieneker, Klaas Koops, Erna Kroezen, Marieke Laverman, Jan van Loon, Elise Madderom, Marianne ter Maten, Ciska van der Meer, Carolien van Olphen, Annelies Reuter, Bryan Rietman, Sieuwke Ronner, Rein Pol, Diana Roos, Tatiana Schra, Anuschka de Smidt, Peter Tholen, Aaltje van der Velde, Gerrit Velthuis, Hana Vendlova, Péta Vlieger, Antoinette Vunderink en Gabriëlle Westra.