Vertalersgeluk bij Pictura
logo_godert_walter (1)

In het kader van de Europese literatuurprijs organiseert boekhandel Godert Walter op dinsdag 10 mei om 19.30 uur in Kunstlievend Genootschap Pictura een avond met drie genomineerde vertalers van de longlist voor deze prijs, te weten:
Adiëlle Westercappel, studerend voor haar Master Taalwetenschappen en actief als vertaler Engels en Spaans. Zij vertaalde “Open water” van Caleb Azumah Nelson.
Paula Stevens vertaalde van Roy Jacobson “witte zee”. Stevens studeerde Scandinavische Taal en Letterkunde, is werkzaam als vertaler Noors en vertaalde al meer dan 75 romans.
Eline Jongsma en Janny Middelbeek-Oortgiesen vertaalden de Verzamelde werken van Lydia Sandgren.
Jongsma werkt sinds 2018 als zelfstandig literair vertaler en studeerde Scandinavische talen en culturen. Janny Middelbeek-Oortgiesen studeerde onder meer Zweedse Taal- en Letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap.


Reserveren voor deze literaire avond kan bij boekwinkel Godert Walter, in de winkel of via info@godertwalter.nlof telefonisch onder 050 312 25 23.

Datum: dinsdag 10 mei 2022

Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Martinikerkhof 1, 9712 JH Groningen

Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.15 uur)

Toegang: € 3,50 (studenten € 2,00)

Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53

9712 HC Groningen

050 312 25 23

www.godertwalter.nl

info@godertwalter.nl

Op de hoogte blijven?

Meer nieuws

Italië-project

We doen hierbij een oproep aan kunstenaars die zich nauw verbonden voelen met Italië en de Italiaanse cultuur om zich te melden bij Pictura. Later

Popposters VERA tijdens Eurosonic

Tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival (ESNS) zijn in het kader van de European Poster Explosion bij Pictura zeefdrukposters en prints te zien van de VERA Artdivision.

Ontmoet de kunstenaars op 18 december

In het kader van de tentoonstelling Was Übrig Bleibt is er op zondag 18 december een ontmoeting met de deelnemende kunstenaars. De bijeenkomst begint om 15.30 uur.