Vertalersgeluk bij Pictura
logo_godert_walter (1)

In het kader van de Europese literatuurprijs organiseert boekhandel Godert Walter op dinsdag 10 mei om 19.30 uur in Kunstlievend Genootschap Pictura een avond met drie genomineerde vertalers van de longlist voor deze prijs, te weten:
Adiëlle Westercappel, studerend voor haar Master Taalwetenschappen en actief als vertaler Engels en Spaans. Zij vertaalde “Open water” van Caleb Azumah Nelson.
Paula Stevens vertaalde van Roy Jacobson “witte zee”. Stevens studeerde Scandinavische Taal en Letterkunde, is werkzaam als vertaler Noors en vertaalde al meer dan 75 romans.
Eline Jongsma en Janny Middelbeek-Oortgiesen vertaalden de Verzamelde werken van Lydia Sandgren.
Jongsma werkt sinds 2018 als zelfstandig literair vertaler en studeerde Scandinavische talen en culturen. Janny Middelbeek-Oortgiesen studeerde onder meer Zweedse Taal- en Letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap.


Reserveren voor deze literaire avond kan bij boekwinkel Godert Walter, in de winkel of via info@godertwalter.nlof telefonisch onder 050 312 25 23.

Datum: dinsdag 10 mei 2022

Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Martinikerkhof 1, 9712 JH Groningen

Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.15 uur)

Toegang: € 3,50 (studenten € 2,00)

Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53

9712 HC Groningen

050 312 25 23

www.godertwalter.nl

info@godertwalter.nl

Op de hoogte blijven?

Meer nieuws

Guitar Bizarre treedt op in Pictura

In 2021 hebben de gitaristen Hendrik Jan de Jong en Remco de Haan het innovatieve gitaarduo Guitar Bizarre opgericht. Hendrik Jan staat aan de basis

Exposities verlengd

De exposities die momenteel bij Pictura te zien zijn, worden verlengd tot en met 1 juni.Het betreft de exposities van Paula Biemans en Klaas Kloosterhuis,