Ontmoet de kunstenaar!
Voorjaarsstek, 200_300 cm, eitempea, acryl, olieverf en houtskool op linnen, 2022 (1)

Pictura organiseert weer een bijeenkomst met de kunstenaar.

Je kunt beeldend kunstenaar Coen Vunderink ontmoeten op zaterdag 5 en zondag 13 november in Pictura. Momenteel exposeert hij bij ons en hij zal vanaf 15.30 uur een toelichting geven op zijn expositie “op je plek zitten”.

Aanmelden hiervoor kan via info@pictura-groningen.nl

Coen Vunderink volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen, 2007 en De Ateliers in Amsterdam, 2011.

Zijn werk werd getoond o.a. bij Kunstverein Mischpoke e.V. in Mönchengladbach, W139 in Amsterdam, Paradise Row Gallery in Londen, De Ateliers in Amsterdam, Galerie Ron Mandos in Amsterdam, Raum Linksrechts in Hamburg, Melklokaal Heerenveen en Museum Belvedere in Heerenveen. Vunderink heeft deelgenomen aan de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst tentoonstelling in 2007 in het Gemeentemuseum Den Haag en in 2012 en 2013 in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

In 2011 kreeg hij een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds en in 2016 werd er een Werkbijdrage Bewezen Talent door het Mondriaanfonds toegekend.

Werk van Vunderink is opgenomen in de collecties van Museum Belvedere, Akzo-Nobel, Menzis, UMCG, Isala, DELA en diverse particuliere collecties in binnen- en buitenland. Vunderink woont in Roden en heeft een atelier in De Biotoop in Haren.

Instagram: coenvunderink

www.coenvunderink.com

Op de hoogte blijven?

Meer nieuws

Italië-project

We doen hierbij een oproep aan kunstenaars die zich nauw verbonden voelen met Italië en de Italiaanse cultuur om zich te melden bij Pictura. Later

Popposters VERA tijdens Eurosonic

Tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival (ESNS) zijn in het kader van de European Poster Explosion bij Pictura zeefdrukposters en prints te zien van de VERA Artdivision.

Ontmoet de kunstenaars op 18 december

In het kader van de tentoonstelling Was Übrig Bleibt is er op zondag 18 december een ontmoeting met de deelnemende kunstenaars. De bijeenkomst begint om 15.30 uur.