Yvonne Struys
“the great circle of silence where the saga sails forever” — J.M. Brown
17 april t/m
15 mei, 2022
Pictura-YvonneStruys-v21d
Op de meest uiteenlopende plekken, in onverwachte situaties en in soms barre omstandigheden maakt Yvonne Struys haar zoektochten.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Alice van der Meer (blokfluit) en Michiel de Vries (gitaar en zang). Onder de naam Duo Despejado brengen ze Braziliaanse en Spaanse muziek ten gehore.

Op de meest uiteenlopende plekken, in onverwachte situaties en in soms barre omstandigheden maakt Yvonne Struys haar zoektochten.

Zij kiest naar reisdoelen bewust, maar of zij naar het Hoge Noorden trekt of een reis onderneemt in de geest, zij laat zich steeds weer verrassen door haar ontdekkingen.

Haar voorliefde gaat uit naar oude doorleefde materialen met een geschiedenis van zichzelf. Zij verwerkt die en voegt er taal aan toe: een strofe uit een gedicht, uit een heldenepos of een lied. Door ze ineen te vlechten schept zij een nieuw verhaal, ongeschreven en ongekend. De beschouwer kan het alleen vermoeden. Het is een verhaal over goden, helden en heiligen die strijden om het bestaan, over de beproevingen en de innerlijke conflicten van de mens.

Op zondag 17 april om 15:00 uur wordt de expositie geopend door Paul Marius Borggreve