Klassieke Academie eindexamenexpositie
Eindexamenexpositie Klassieke Academie
3 juli t/m
24 juli, 2022
Klassieke Academie eindexamenexpositie
Eindexamenwerk van studenten van de Klassieke Academie

Binnenkort is het eindexamenwerk van studenten van de Klassieke Academie drie weken lang te zien bij Pictura! Van 3 t/m 24 juli te zien bij ons.

Op de Klassieke Academie worden studenten in vijf jaar opgeleid tot beeldend kunstenaar door gerenommeerde docenten uit de kunstwereld. Het lesaanbod van klassieke vaardigheden in combinatie met eigentijdse expressie-theorieën komt tot uiting in de diversiteit van de tentoongestelde werken.

Wat opvalt, is dat de natuur en het alledaagse voor meerdere afgestudeerden belangrijke inspiratiebronnen zijn geweest, niet verwonderlijk in deze coronatijd. Bij Edwin van der Veen wordt de fascinatie voor zijn dagelijkse werkelijkheid zichtbaar in het onderwerp van zijn houtsnedes. Bij Marian Hangyi-Vos spelen huishoudelijke objecten en de beweging van het licht in stoffen en golven een rol. Maaike van Veen leeft zich uit in buiten schilderen, soms overdag in de bijtende kou, maar vaak ook ’s nachts in nocturnes. De fascinatie van Paulien Sprenger ligt bij mensen of ‘sporen van mensen’, die ze in haar verhalende schilderijen laat zien. Bij Kayla van der Schuit ligt de focus op het menselijk lichaam, maar het is haar eigen lichaam waarmee ze in bijna geabstraheerde vorm de confrontatie aangaat. De schoonheid van de verstilde eenvoud wordt getoond door Annette Hoolsema in zowel haar houtsnedes als in haar portretten. Anderzijds zien we in het werk van Harrie Medema de rauwe werkelijkheid van de uitbuiting van weerloze vrouwen in een nonnenklooster in Ierland. De wereld van de games en filmindustrie blijkt ook dit jaar weer een bron van inspiratie, dit keer neemt Fleur Krist ons mee in haar wereld vol van licht, donker en verbeeldingskracht. Ina van Zweverink vertaalt de fijngevoeligheid waarmee ze de wereld om zich heen ervaart in geometrische vormen.

De afgestudeerde kunstenaars geven ieder op hun eigen wijze een unieke invulling aan het begrip figuratieve kunst.

Eindexamenstudenten 2022

Marian Hangyi-Vos 
Annette Hoolsema
Fleur Krist
Harrie Medema
Kayla van der Schuit
Paulien Sprenger
Maaike van Veen
Edwin van der Veen
Ina Zweverink