Over de Toekomst van Pictura

Een bijeenkomst over de mogelijkheden om van dit rijksmonument, annex galerie een beter bezochte, publieke culturele plek te maken.

Een van de oudste culturele instellingen van de stad Groningen, Pictura, bevindt zich op de hoek Sint Walburgstraat/Martinikerkhof. Een prachtig monument, liggend aan het groene, rustige Martinikerkhof.

Sinds 1934 bevindt zich op die plek een expositieruimte, waar onder andere leden van De Ploeg vaak exposeerden. Tegenwoordig zijn er exposities van diverse soorten hedendaagse kunst. 

Anno 2019 komen daar weinig bezoekers op af. Daarom wil het bestuur een publieke discussie over de toekomst van Pictura en het gebouw.

Doelstelling blijft een culturele functie, waar meer publiek op af komt. De ramen en deuren moeten wijder open!

Tijdens Let's Gro willen we daarover praten met Stadjers en geïnteresseerden uit de beeldende kunst-, muziek-, theater- en erfgoedwereld. Ook commerciële activiteiten zijn mogelijk, zolang die het culturele karakter van Pictura maar versterken.

Op zaterdag 2 november a.s. om 15.30 uur staan de deuren open voor iedereen (op andere tijdstippen trouwens ook) om hierover mee te praten. De aftrap wordt gegeven door enkele personen die hun visie of idee geven op deze unieke plek en functie.

__________________________________________________________________________