8 december 2019 t/m 19 januari 2020

Gouke Notebomer 1947 - 2009

Gouke Notebomer was beeldend kunstenaar en docent aan Academie Minerva. De expositie toont werk uit  de periode 1973-2009.

Aanvankelijk was het werk van Notebomer vooral figuratief. Vervolgens is zijn kunst via structuurstudies en minimalistisch werk steeds abstracter geworden. Inspiratie haalde Notebomer uit zijn directe omgeving; visuele indrukken van licht en kleur. Ook de eerste wereldoorlog was voor hem een belangrijke inspiratiebron. Al met al wordt Notebomer’s werk gekenmerkt door intensiteit, rijk geschakeerd kleurgebruik en virtuositeit. 

De expositie wordt zondag 8 december om 15.00 uur geopend door Cees van der Kooij.__________________________________________________________________________

Ineke de Boer - Bladzijden van tijd of gevonden vormen

Ineke de Boer (1953) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Ten Boer. Van 1971-1976 studeerde zij aan Academie Minerva (ze had onder andere les van Gouke Notebomer). 

De expositie in Pictura toont een serie tekeningen, ‘bladzijden van tijd of gevonden vormen’. Alle tekeningen vertellen een verhaal, een geschiedenis. Deze verhalen ontvouwen zich in een open ruimte met structuren en contrasten. De Boer’s werk kenmerkt zich door steeds met verschillende materialen op papier te tekenen. Texturen, structuren en contrasten bieden eindeloze mogelijkheden waarbij ze steeds kijkt en ingaat op wat er ontstaat. Daarnaast zoekt de Boer steeds naar verstilling – een tijdloze harmonie.
__________________________________________________________________________