Muzikale voorstelling door het Verhalencabinet: Ode aan de Prof. Ben Ali Libi


Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober om 20.15: reserveren (en betalen) kan nu hier! U ontvangt van ons een antwoordmail met een betaalverzoek. Vergeet niet de datum te vermelden!

Eind augustus/september wordt de bijzondere muzikale voorstelling Ode aan de Prof. Ben Ali Libi in Pictura verwacht. Een gevarieerd programma met zang, muziek en het verhaal over het leven en werk van de Joodse artiest Ben Ali Libi, pseudoniem van de Groninger Michel Velleman. In 1943 is Velleman met zijn vrouw in Sobibór vergast. Ben Ali Libi is bekend geworden door het gelijknamige gedicht dat Willem Willink over hem heeft geschreven en vervolgens op emotionele wijze door Joost Prinsen is voorgedragen in een latere documentaire. 

De voorstelling van het Verhalen Cabinet is een portret van de periode van het amusement vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Met muziek, zang, lichtbeelden, verhaalfragmenten en goochelkunsten wordt het verhaal van deze artiest verteld. Het is een vertelling van een vooroorlogse artiest die vanuit diepe armoede zich opwerkte tot hofgoochelaar.

Het Verhalen Cabinet, een gezelschap van musici, een verhalenverteller en een goochelaar. De groep bestaat uit Harold van Hees, zang en piano; Esther de Boer, zang en klarinet; Douwe van der Bijl, verhalenverteller en zang; George Tokaya, goochelaar.

Zodra de definitieve data voor deze voorstelling bekend zijn dan ontvangt u een mail of nieuwsbrief van ons met meer informatie over het reserveren en het bestellen van entreekaarten. 

Twee dagen voor de voorstelling ontvangt u via de mail een reminder en een toegangsbewijs of code; waarmee u zich kunt melden bij onze tuindeur, Martinikerkhof 26.

Overigens moet u, helaas, ook een Corona-toegangsbewijs (vaccinatie of recent testbewijs) laten zien en een bijbehorend ID.


Noorderlicht. Internationaal foto festival 2021: ďThe Makeable MindĒ.


Van zaterdag 7 augustus tot en met zondag 3 oktober is Pictura een van de 16 festivallocaties van het Internationale fotofestival Noorderlicht. 

We zijn tijdens deze voorstelling op openingsdagen twee uur langer open, namelijk van 12.00-18.00 (woensdag t/m zondag). 

Tijdens Noorderlicht herbergt Pictura een rijke verzameling beeldende verhalen uit diverse hoeken van de aarde, waarbij nieuwe en traditionele technieken elkaar raken. Boven in de grote expositiezaal worden werken getoond, waar het verleden en de herinnering hieraan de aanleiding zijn voor het creëren van nieuwe werkelijkheden. Van persoonlijke familieverhalen en kerken van brood tot verhalen over de diaspora en cultureel erfgoed met magisch realisme en ingekleurde foto’s; in ieder werk wordt het verleden naar het heden gebracht. Elk van de vier besloten ruimtes op de begane grond toont een verhaal van een kunstenaar met een geheel eigen vormentaal en invalshoek. Samen zoeken ze naar de diepere lagen binnen onze (digitale) werkelijkheid.

Opening:

  • Zaterdag 7 augustus openen we om 12.00 uur met het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind. 
  • Pictura is een van de 16 locaties, er nemen meer dan 70 kunstenaars deel aan deze veelzijdige expositie.
  • Van 7 augustus tot 3 oktober 2021 op diverse locaties in Groningen, Friesland en Den Haag.

Entree

Bent u vriend van Pictura? Dan is de entree van de Pictura locatie gratis.

Geen vriend? Dan koopt u een festivalpas voor Pictura en de diverse locaties online via de site van Noorderlicht

Koopt u liever niet online? In de Akerk (alleen pin) en in de Noorderlicht Studio (pin en contant) kunt u direct aan de balie een festivalpas kopen. Vooraf bestellen is het verstandigst, want voor de Akerk dien je een tijdslot te reserveren en zo weet je zeker dat er plek is. 

Prijs Festivalpas

  • Volwassenen € 15,- 
  • Student € 10,- 
  • Stadjerspas & 13 t/m 18 jaar € 5,- 
  • Vrienden van Noorderlicht & kinderen t/m 12 jaar gratis toegang
  • Vriend van Pictura? Gratis toegang geldt alleen voor de Pictura locatie.

 

Meer info vindt u op de site van Noorderlicht of u kunt bellen met de infolijn: woensdag tot en met zondag van 12 tot 18 uur bereikbaar: 06-18948647